III B.Com (CA) 603U1 - INTERNET AND WEB DESIGN

Document technical information

Format pdf
Size 64.4 kB
First found May 22, 2018

Document content analysis

Category Also themed
Language
English
Type
not defined
Concepts
no text concepts found

Persons

Organizations

Places

Transcript

Dr.G.R.Damodaran College of Science
(Autonomous, affiliated to the Bharathiar University, recognized by the UGC)Reaccredited at the 'A' Grade Level by the NAAC and ISO 9001:2008 Certified
CRISL rated 'A' (TN) for MBA and MIB Programmes
III B.COM (CA) [2014-2017]
Semester VI
INTERNET AND WEB DESIGN – 603U1
Multiple Choice Questions.
1. ____________ is network of networks.
A. Internet
B. Intranet
C. Extranet
D. Arpanet
ANSWER: A
2. WWW stands for ______.
A. World Wide Weapon
B. World Wide Windows
C. World Wide Web
D. World Wide Writers
ANSWER: C
3. HTTP stands for______.
A. Hypertext Transfer Protocol
B. Hypertext Transmission Protocol
C. Hyper Text Transfer Program
D. Hyper text Traditional Protocol
ANSWER: A
4. The World Wide Web consists of all the Web sites and pages served on the Internet via ___________.
A. HTTP
B. HTML
C. XML
D. TCP
ANSWER: A
5. IP stands for ________.
A. Information Provider
B. Internet Provider
C. Internet Protocol
D. Information Protocol
ANSWER: C
6. An _______ is a company that provides Internet access to users or subscribers of its service.
A. ARPAnet
B. Cyber net
C. Internet Provider
D. Internet Service Provider
ANSWER: D
7. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called.
A. Uploading
B. Forwarding
C. Transferring
D. Downloading
ANSWER: D
8. What should be minimum requirement of random access memory (RAM) for internet access?
A. 1.8 MB
B. 2.16 MB
C. 3.32 MB
D. 4.64
ANSWER: C
9. Verification of a login name and password is known as___________.
A. configuration
B. accessibility
C. authentication
D. logging in
ANSWER: C
10. _________is the oldest and most popular form of communication between computers.
A. Messanger
B. Chart
C. VoIP
D. E-Mail
ANSWER: D
11. The internet supports a large system called the _____.
A. Private Network Access
B. World Wide Web
C. World Wide Access Point
D. Network Access Point
ANSWER: B
12. _______________ are set of rules and procedures for communicating.
A. Programs
B. Algorithms
C. Protocols
D. Mails
ANSWER: C
13. Each computer connected to the internet must ______.
A. be an IBM PC
B. have an unique IP address
C. be internet compatible
D. have a modem connection
ANSWER: B
14. A homepage is __________.
A. an index of encyclopedia articles
B. where all Internet data is stored
C. required for access to the Internet
D. the first page of a website
ANSWER: D
15. Employee in an organization can use a part of the private intranet is called _____.
A. internet
B. intranet private
C. extranet
D. cybernet
ANSWER: C
16. ____is a document commonly written in Hyper Text Markup Language (HTML) that is accessible
through the Internet or other network using an internet browser.
A. Word
B. Web page
C. Web Site
D. Windows
ANSWER: B
17. Internet Protocol is defined in_______.
A. RFC 790
B. RFC 791
C. RFC 792
D. RFC 793
ANSWER: B
18. A web page is located using a _____.
A. Universal Record Linking
B. Uniform Resource Locator
C. Universal Record Locator
D. Uniformly Reachable Links
ANSWER: B
19. A search engine is a program to search _____.
A. for information
B. web pages
C. web pages for specified index terms
D. web pages for information using specified search terms.
ANSWER: D
20. A webpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
A. Picture
B. Image.
C. img.
D. src.
ANSWER: C
21. A piece of icon or image on a web page associated with another webpage is called____________.
A. url
B. hyperlink
C. plugin
D. connection
ANSWER: B
22. _________ is a computer program running to serve the requests of other programs.
A. Server
B. Client
C. Software
D. Application
ANSWER: A
23. A web cookie is a small piece of data __________.
A. sent from a website and stored in users web browser while a user is browsing a website
B. sent from user and stored in the server while a user is browsing a website
C. sent from root server to all servers
D. none of the mentioned
ANSWER: A
24. ________ programs are automatically loaded and operates as a part of browser.
A. Utilities
B. Plug-ins
C. Widgets
D. Add-ons
ANSWER: B
25. A website's _____ structure is more important to a user then its physical structure.
A. Commercial
B. logical
C. file
D. data
ANSWER: B
26. A site that links every page to every other page could be considered to exhibit a structured called a
______.
A. mixed form
B. mixed hierarchy
C. full mesh
D. pure tree
ANSWER: C
27. W3C is known as _______.
A. World Wide Web Consortium
B. World Wide Web Consul
C. World Wide Web Code
D. World Wide Web Command
ANSWER: A
28. _______ normally operates within the browser window.
A. Plug-ins
B. Program
C. Code
D. Data
ANSWER: A
29. ______ is an FTP search tool for the internet
A. Google
B. Archie
C. Alta Vista
D. Gopher
ANSWER: B
30. _______ is the Gopher's search tool.
A. Veronica
B. Archie
C. Netscape
D. Explorer
ANSWER: A
31. _________________is to protect data and passwords.
A. Encryption
B. Authentication
C. Authorization
D. Non-repudiation
ANSWER: A
32. The _____ attempts to bring a three dimensional system.
A. HTML
B. DHTML
C. SGML
D. VRML
ANSWER: D
33. A _______ is a network in which the computers are connected directly, usually by some type of cable.
A. LAN
B. MAN
C. CAN
D. HAN
ANSWER: A
34. LAN stands for _____.
A. Line Access Network
B. Local Area Network
C. Limited Area Network
D. Logical Access Network
ANSWER: B
35. WAN stands for ______.
A. Word Access Net point
B. Wide Access Network
C. Wide Area Network
D. World Area Network
ANSWER: C
36. A ______________is an extension of an enterprise's private intranet across a public Network such as
the Internet across a public Network such as the Internet, creating a secure private connection.
A. VPN
B. VAN
C. VNP
D. MSN
ANSWER: A
37. What is the domain used for non-profitable organizations?
A. .gov
B. .ac
C. .com
D. .org
ANSWER: D
38. A ______ include the protocol the browser uses to access the file, server or domain name , the relative
path and the file name.
A. complete URL
B. incomplete URL
C. site URL
D. web URL
ANSWER: A
39. ______ is a device to provide a link from one network to another
A. Hub
B. Switch
C. Modem
D. Router
ANSWER: D
40. GUI stands for _______.
A. General User Interface
B. Graphic User Interchange
C. Graphical User Interface
D. Graphical User Information
ANSWER: C
41. Voice over IP (Voice over Internet Protocol or "VoIP") technology converts voice calls
from____________.
A. analog to digital
B. digital to analog
C. it depends
D. wave to analog
ANSWER: A
42. Within the internet, each separate computer is called a ________.
A. PC
B. System
C. Terminal
D. Host
ANSWER: D
43. Open standards refers to______________.
A. standards not owned by any company
B. standards used by all countries
C. standards that are free to all parties
D. software programs running on different types of operating systems
ANSWER: A
44. What is the size of an IP address?
A. 64 bit
B. 128 bit
C. 16 bit
D. 32 bit
ANSWER: D
45. ______ is the common name for collection of more than 100 protocols used to connect computers and
networks.
A. Remote Access
B. Wi-Fi / Bluetooth
C. TCP/IP
D. WWW
ANSWER: C
46. HTML stands for _______.
A. Hypertext Markup Language
B. Hyper Text Modeling Language
C. Hypertext Model Language
D. Hyper Text Multiple Language
ANSWER: A
47. TCP stands for ______.
A. Transport Condition Procedure
B. Transmission Control Protocol
C. Transfer Control Protocol
D. Tele Communication Protocol
ANSWER: B
48. All HTML tags are enclosed in what ?
A. <>
B. <?php and ?>
C. # and #
D. <!-- and -->
ANSWER: A
49. ________ is a collection of web pages.
A. Browser
B. Internet
C. WWW
D. Web site
ANSWER: D
50. What is the correct HTML tag for inserting a line break?
A. <br>
B. <lb>
C. <break>
D. <newline>
ANSWER: A
51. IP addresses are converted to ______.
A. a binary string
B. alphanumeric string
C. a hierarchy of domain names
D. a hexadecimal string
ANSWER: C
52. What is the correct HTML for inserting a background image?
A. <img src="background.gif" background />
B. <body background="background.gif">
C. <background img="background.gif">
D. <a src="background.gif" background /
ANSWER: A
53. IP is a ______ and unreliable protocol
A. connection-oriented
B. connection-less
C. half-duplex
D. full duplex
ANSWER: B
54. The three types of IP addresses are ______.
A. Network Address, Host Address, Local Address
B. Network Address, Host Address, Broad cast Address
C. Network Address, Host Address, Packet Address
D. Network Address, Host Address, Frame Address
ANSWER: B
55. FTP stands for _____.
A. File Transfer Protocol
B. File Text Process
C. Format Text Process
D. Format Transfer Protocol
ANSWER: A
56. FTP maintains _____ simultaneous connections.
A. 1
B. 2
C. 4
D. 6
ANSWER: B
57. _______ transfer of mail between two machines.
A. FTP
B. SMTP
C. NNTP
D. HTTP
ANSWER: B
58. Outlook Express is a _________.
A. E-Mail Client.
B. Browser.
C. SearchEngine.
D. None of the above.
ANSWER: A
59. Cell phones and personal digital assistants utilizing ______ and _______ communications technology
make communication and the pursuit of business more effective.
A. Blutooth, Wi-Fi
B. LAN, MAN
C. Wireless, E-Commerce
D. Oral, Voice
ANSWER: A
60. __________ is used by many higher level protocols, principally TCP and UDP.
A. WWW
B. Software
C. Internet Protocol
D. Network Protocol
ANSWER: C
61. Web pages specifically for the _______.
A. TV screen
B. mobile screen
C. computer screen
D. ATM screen
ANSWER: C
62. Which of the following is valid IP address?
A. 984.12.787.76
B. 192.168.321.10
C. 1.888.234.3456
D. 192.168.56.115
ANSWER: D
63. ________ are the blank areas of a page.
A. Line spaces
B. White spaces
C. Character spaces
D. Group spaces
ANSWER: B
64. A browser is used to view _______.
A. program code
B. story board
C. fonts
D. web based pages and documents
ANSWER: D
65. Commonly used three Web-based image file formats are ______.
A. GIF, JPG, PNG
B. GIF,JPG, JPEG
C. GIF, MP#, MP4
D. GIF, MP3, PNG
ANSWER: B
66. JPG supports ______ bit colors.
A. 8
B. 24
C. 64
D. 112
ANSWER: B
67. GIF stands for ______.
A. Graphics Image Format
B. Graphics Interchange Format
C. Graphics Information Format
D. Graphics Integer Format
ANSWER: B
68. JPG sometimes called ________.
A. JPEG
B. JPGG
C. JPEE
D. JJP
ANSWER: A
69. The computer monitor displays color by mixing the ________ color light.
A. red, green, blue
B. white, black, blue
C. white, black, red
D. white, black, green
ANSWER: A
70. JPG supports a palette of not more than ______ colors.
A. 650
B. 450
C. 350
D. 256
ANSWER: D
71. Color depth of three channel is ______.
A. 8
B. 16
C. 24
D. 32
ANSWER: C
72. The default color of unvisited link is _____.
A. blue
B. red
C. purple
D. green
ANSWER: A
73. Hexadecimal color values are _______ digit numbers.
A. 2
B. 3
C. 6
D. 8
ANSWER: C
74. DNS is a ______ system.
A. Server
B. Client
C. Client / Server
D. Serial
ANSWER: C
75. A ________ services many clients and regulates their access to resources.
A. client
B. server
C. resource
D. root
ANSWER: B
76. Socket is a _______.
A. Port Number + IP Address
B. Port Number + Frame Number
C. Port Number + Segment Number
D. Port Number + Message Number
ANSWER: A
77. The MAC address is a _______ address.
A. 8-bit
B. 16-bit
C. 32-bit
D. 48-bit
ANSWER: D
78. "Yahoo", "Infoseek" and "Lycos" are _________?
A. Search Engines.
B. Browsers.
C. News groups.
D. None of the above.
ANSWER: A
79. The process of converting from a digital format to an analog format is called ______.
A. file conversion
B. modulation
C. extension
D. transformation
ANSWER: B
80. The process of converting analog data back to its digital form is called _______.
A. decompression
B. decoding
C. dislocation
D. demodulation
ANSWER: D
81. _______ is the master control program that runs the computer.
A. Operating System
B. Application Software
C. Programmable Software
D. Windows System
ANSWER: A
82. Modem speeds are measured in ______.
A. decibel
B. bits per second
C. rate per second
D. unit
ANSWER: B
83. _______ is a type of telephone service is an alternative to a regular phone line.
A. Wireless
B. DSL
C. ISDN
D. Dialup
ANSWER: C
84. A single ISDN line provides a number of _______ each of which offers a specific amount of
bandwidth.
A. internet
B. signal
C. channels
D. roots
ANSWER: C
85. Most of the information you will access through the internet is stored on computers called _______.
A. server
B. client
C. node
D. personal computer
ANSWER: A
86. ISP stands for _______.
A. International Standard Publications
B. Internet Service Protocol
C. International Standard Protocol
D. Internet Service Provider
ANSWER: D
87. _______ is an organization or business offering public access to the internet.
A. Internet Service Provider
B. Telecommunication
C. Integrated Service Promoter
D. Communication Network
ANSWER: A
88. DNS stands for _____.
A. Dedicated Number System
B. Designed Network System
C. Domain Name System
D. Data Network System
ANSWER: C
89. ATM stands for _____.
A. All Time Money
B. All Time Mode
C. Asynchronous Transfer Mode
D. Asynchronous Transfer Money
ANSWER: C
90. What is the correct HTML for making a text area?
A. <input type="textarea" />
B. <input type="textbox" />
C. <textarea>
D. <text)
ANSWER: C
91. HTML uses _____
A. pre-specified tags
B. user defined tags
C. tags only for linking
D. fixed tags defined by the language
ANSWER: D
92. HTML tags are _____
A. case sensitive
B. not case sensitive
C. does not allow symbols
D. only made up of symbols
ANSWER: B
93. HTML tags define _____.
A. The data types of elements of document
B. Presentation of specified elements of a document
C. The contents of the document
D. The structure of the document
ANSWER: B
94. In HTML the visited like is usually ______ in color
A. red or purple
B. red or blue
C. blue or green
D. black or white
ANSWER: A
95. The default text size in HTML is ______
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
ANSWER: D
96. HTML uses _______ numbers to express RGB color values.
A. Octal
B. Decimal
C. Hexadecimal
D. Gray Code
ANSWER: C
97. The HTML frame elements let you partition the canvas area of the browser into multiple windows are
called ________.
A. forms
B. frames
C. pages
D. views
ANSWER: B
98. The basic unit of information displayed over the net is a ______.
A. web page
B. home page
C. work area
D. next page
ANSWER: C
99. A _______ is a collection of such web pages.
A. network
B. website
C. web page
D. net page
ANSWER: B
100. A collection of related web pages is known as a web site and is recognized by _______.
A. URL
B. HTML
C. XML
D. DHTML
ANSWER: A
101. ______ page is the first page and provides labeled links to the other web pages.
A. Hyper
B. Main
C. Home
D. Content
ANSWER: C
102. Javascript is _________ language.
A. programming
B. application
C. script
D. text
ANSWER: C
103. ______ are used to visually displays hotspots to navigate to different pages.
A. Image maps
B. Hyper pages
C. Different slides
D. Animated pages
ANSWER: A
104. _______ is for the user to jump to particular page at the bottom of the page
A. Table of content
B. Table design
C. Row
D. Column
ANSWER: A
105. The <H>:</H> headline font size range is ______.
A. 1 to 7
B. to 12
C. to 24
D. to 50
ANSWER: A
106. The tag used in HTML to link it with other URL's is _______.
A. <A>
B. <H>
C. <U>
D. <L>
ANSWER: A
107. The _______ is a conceptual layout device that organizes the page into columns and rows.
A. table
B. grid
C. matix
D. line
ANSWER: B
108. A table is divided into rows with the ______ tag.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: B
109. Each row is divided into data cells with the _____ tag.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: C
110. A ______ tag can contain text, links, images, lists, forms, other table, etc.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: C
111. Header information in a table are defined with the ______ tag.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: D
112. The ______ tag groups the body content in a table.
A. <table>
B. <tb>
C. <tbody>
D. <tbgroup>
ANSWER: C
113. The _____ tag groups the header content in a table.
A. <table>
B. <thead>
C. <thgroup>
D. <th>
ANSWER: B
114. A _______ can contain input elements like text fields, checkboxes, radio buttons, submit buttons and
more.
A. form
B. image
C. document
D. report
ANSWER: A
115. The _____ tag defines the relationship between a document and an external resource.
A. <src>
B. <href>
C. <anchor>
D. <link>
ANSWER: D
116. The ______ tag is most used to link to style sheets.
A. <style>
B. <href>
C. <link>
D. <css>
ANSWER: C
117. The ______ element holds two or more frame elements.
A. frameset
B. frame
C. frmbody
D. Frmelement
ANSWER: A
118. The _____ tag creates a holding space for the referenced image.
A. <image>
B. <img>
C. <src>
D. <link>
ANSWER: B
119. The <img> tag has two required attributes, _____ and _____.
A. a and src
B. href and a
C. src and alt
D. href and alt
ANSWER: C
120. Frames are created via the _____ tags in an HTML document.
A. <frameset>..</frameset>
B. <form>..</form>
C. <body>..</body>
D. <head>..</head>
ANSWER: A
121. The _______ tag provides a way to create numbered or alphanumeric lists rather than bullets.
A. <UL>:</UL>
B. <OL>:</OL>
C. <LI>:</LI>
D. <I>:</I>
ANSWER: B
122. Scripting languages such as ______ provide a greater level of control over audio playback.
A. Lingo and Action Script
B. HTML and JavaScript
C. VB Script and JavaScript
D. DHTML and XML
ANSWER: C
123. JavaScript is ______ in nature.
A. static
B. standalone
C. dynamic
D. does not change
ANSWER: C
124. The ______________ is responsible for running JavaScript code.
A. Computer
B. Browser
C. Plug-ins
D. Tools
ANSWER: B
125. _______ represents the fixed values
A. Variables
B. Literals
C. Integer
D. Decimal
ANSWER: B
126. The _______ is the escape character for javaScript
A. *
B. \
C. +
D. _
ANSWER: B
127. ________ are formed when literals and variables linked by operators.
A. Statements
B. Operators
C. Expressions
D. Values
ANSWER: C
128. A _______ is a group of java script statements that performs a specified task.
A. Control statements
B. looping statements
C. functions
D. conditional statements
ANSWER: C
129. __________is a very powerful client-side scripting language
A. JavaScript
B. VB Script
C. PHP
D. Perl
ANSWER: A
130. JavaScript is ______.
A. subjective
B. objective
C. evil
D. object based
ANSWER: D
131. To comment out a line in JavaScript _______.
A. Precede it with two forward slashes, i.e. '//'
B. Precede it with an asterisk and a forward slash, i.e. '*/'
C. Precede it with an asterisk, i.e. '*'
D. Precede it with a forward slash and an asterisk, i.e '/*'
ANSWER: A
132. Which one is the client-side JavaScript object?
A. Database
B. Cursor
C. Client
D. FileUpload
ANSWER: D
133. The four basic data types are ______.
A. strings, numbers, BooBoos and nulls
B. strings, text, Boolean, and nulls
C. strings, numbers, Boolean and nulls
D. strings, numbers, Boolean, and zeros
ANSWER: C
134. Scripting language are ______.
A. High level Programming language
B. Assembly level programming language
C. Machine level programming language
D. Low level programming language
ANSWER: A
135. What should appear at the very end of your JavaScript? The <script LANGUAGE="JavaScript"> tag
A. The </script>
B. The <script>
C. The END statement
D. None of the above
ANSWER: A
136. Which of the following are capabilities of functions in JavaScript?
A. Return a value
B. Accept parameters and Return a value
C. Accept parameters
D. None of the above
ANSWER: A
137. Which of the following is not a valid JavaScript variable name?
A. 2names
B. _first_and_last_names
C. FirstAndLast
D. None of the above
ANSWER: A
138. What is the correct JavaScript syntax to write "Hello World">
A. System.out.println("Hello World")
B. println("Hello World")
C. document.write("Hello World")
D. response.write("Hello World")
ANSWER: C
139. Inside which HTML element so we put the JavaScript?
A. <js>
B. <scripting>
C. <script>
D. <javascript>
ANSWER: C
140. JavaScript entities start with ______ and end with _______.
A. Semicolon, colon
B. Semicolon, ampersand
C. Ampersand, colon
D. Ampersand, semicolon
ANSWER: D
141. Choose the correct HTML code to create an email link?
A. <A HREF = "[email protected]"></A>
B. <A HREF = "admin:[email protected]"></A>
C. <MAIL>[email protected] </MAIL>
D. MAILHREF = "[email protected]">
ANSWER: B
142. Which of the following is not considered a JavaScript operator?
A. new
B. this
C. delete
D. typeof
ANSWER: B
143. JavaScript is interpreted by _______.
A. Client
B. Server
C. Object
D. None of the above
ANSWER: A
144. Using ______ statement is how you test for a specific condition
A. select
B. if
C. switch
D. for
ANSWER: B
145. Which tag is used to display preformatted texts in HTML?
A. <pre> .. </pre>
B. <prefor> .. </prefor>
C. <pre text> .. </pre text>
D. <pre format> .. </pre format>
ANSWER: A
146. Which of the following is correct to align H1 tag to Right Alignment?
A. <h1 align = "right"> .. </h1>
B. <h1 alignment = "right"> .. </h1>
C. <h1 tag align="right"> .. </h1>
D. H1 cannot make Right Alignment
ANSWER: A
147. Which of the following is correct to change font face in Web page?
A. <font="font name"> .. </font>
B. <font name="font name"> .. </font>
C. <font face="font name"> .. </font>
D. Font face cannot change
ANSWER: C
148. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?
A. <strong>
B. <dar>
C. <black>
D. <emb<
ANSWER: A
149. _______ JavaScript is also called as Client-side JavaScript
A. Microsoft
B. Navigator
C. Livewire
D. Native
ANSWER: B
150. _______ JavaScript is also called as Server-side JavaScript.
A. Microsoft
B. Navigator
C. Livewire
D. Native
ANSWER: C
Staff Name
Gopu G .
×

Report this document